Iulia este Marketing Manager la Federația Română de Fotbal și cea care îi motivează pe tinerii din IAA Young Professionals, din poziția de Președinte a chapterului din București.
Inainte, a lucrat mult timp în client service, în agenții precum Oglivy, Saatch & Saatchi și a fost Account Director la Cohn & Jansen JWT așa că managementul de proiect și managementul oamenilor este pe mâini foarte bune cu Iulia.

Pentru Iulia, never stop learning este un principiu de viață, astfel că nu s-a oprit să învețe din experiența practică din agenție, ci a ales să își fundamenteze cunoștințele urmând atât Modulul Fundamentele Marketingului și Comunicării cât și Modulul Strategie de Marketing și Comunicare Digitală.
Ne poți spune ce anume din Școală te-a marcat cel mai mult?
Cu siguranță am fost marcată de modul activ și analitic de gândire pe care ni l-au inspirat profesorii Școlii IAA. Practic, prin exercițiile pe care le făceam și prin discuțiile cu colegii, eram fortați să privim lucurile dintr-o perspectivă 360, să ieșim din zona de confort prin a ne pune in locul celeilalte părți și să aducem argumente pro și contra pentru fiecare decizie. Și când spun cealaltă parte, mă refer la faptul că aveam colegi în grupă atât de la client, cât și din agenție, din radio, din TV, practic, din toate industriile conexe cu marcom. Lucram foarte mult având referințe campaniile făcute în străinătate pe care le dezbăteam și analizam împreună. Dar profesorii Școlii nu ne forțau doar să privim din altă perspectivă lucrurile, ci ne și îndemnau să le implementăm în companiile în care lucram.
Și în ce măsură ai reușit să implementezi la job lucrurile învățate la Școala IAA ?
Țin minte că, mai ales la Modulul Digital, Andrei Lăscuț și Bogdan Nițu ne îndemnau tot timpul să fim trendsetteri și să implementam în România tacticile învățate la curs.

Am ajuns să implementez o mare parte din ce ne-au predat. Aplicabilitatea Școlii IAA este iarăși un plus foarte mare, pentru că în acest sharing de informație constant, cu exemple concrete, atât din partea profesorilor, dar și din partea colegilor, primeam foarte multe date utile, pe care le integram în proiectele de zi cu zi. Și asta m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea profesională, pentru că acele concepte nu rămâneau doar la stadiul de teorie, fie le aplicam direct, fie testam cât de eficiente sunt în diverse campanii locale.
Ai recomanda Școala IAA unui tânăr la început de drum, fie într-un departament de marketing fie în agenție ?
Da, clar aș recomanda-o. Eu am urmat două Module: Fundamentals, și la o distanță de 5 ani, Modulul Digital. Ce m-a marcat a fost modul activ și analitic de gândire pe care ni l-au insuflat profesorii Școlii IAA. Cred că este foarte important ca cei care îți predau să și practice ceea ce te învață pentru a putea veni cu exemple concrete și a înțelege realitățile cu care ne confruntam.
Pe mine, fiecare modul m-a îmbogățit foarte mult, și nu mă refer aici doar la informațiile specifice pe care le-am aflat ci și la oamenii pe care i-am cunoscut. Școala IAA îți oferă șansa de a face networking cu oameni din domenii conexe. Cu mulți dintre colegii mei am rămas prietenă, iar cu alții am ajuns să colaborez în diverse campanii și să inițiem
proiecte comune.
Mulțumim, Iulia, pentru gânduri !
Ne bucurăm când alumnii Școlii IAA reușesc să internalizeze atât de bine mindsetul și căută neobosit să facă lucrurile cât mai bine și să ridice nivelul industriei de marcom. Mai mult, Iulia caută să dea mai departe experiența acumulată de ea către tinerii din IAA YP. Acest lucru a fost recunoscut de întreaga rețea globală IAA anul trecut, în cadrul Galei Internaționale IAA Global ”Creativity Can Change The World”, cand Iulia a primit distinctia de IAA Young Leader Award” pentru contribuția la dezvoltarea industriei de marcom si a tinerilor din industrie.