Ce campanii, resurse, idei sau instrumente ni s-au părut demne de împărtășit cu voi luna aceasta?
Scroll mai departe pentru gânduri despre HR în marketing și publicitate, idei din pitch-uri ratate sau un nou spot care ne-a atras atenția.
-
Lacoste își schimbă logo-ul pentru a atrage atenția asupra speciilor pe cale de dispariție
Inițiativa este un parteneriat cu IUCN – Save Our Species și sperăm să dea rezultate, nu doar ca awareness ci și activ, individual, în contextul mai larg în care China și-a închis tabăra de pe Everest pentru turiști care nu au permisul de cățărare, pentru că rămânea prea mult gunoi în urma lor.
2. Ce facem cu ideile „moarte” de după un pitch necâștigat?
Cu toții (care am trecut printr-o astfel de experiență) ne întrebăm și adesea ne-am dori să le dăm viață, să le scoatem din sertar, să le lăsăm să vadă ideea zilei.
Iată că în Philadelphia se întâmplă deja:
In Philly we have Dead Work Awards for great stuff that never saw the light of day. Event recently held in cemetery.
Se întreabă și Alex Bogusky, CP+B: ar trebui să facă un show dedicat acestor idei și diferitelor learninguri pe care le acumulează lucrând la pitchuri? Probabil că da.
➡️ Mai multe în acest articol de la AdAge.
3. Îți plac podcasturile și ai nevoie de noi idei?
Wired UK a curatoriat o listă cuprinzătoare de 28 podcasturi, de la politică la societate, cultură, știință, limbaj, rasialitate, istorie, practici jurnalistice, thrillere, Isis, experimente NASA și multe altele.

Bune de ascultat în trafic!
4. A murit interviul bazat pe competențe?
Într-un material publicat de CampaignLive, Sophie Roulston, associate director, Gemini People crede că da.
As a recruiter of strategists and planners into the advertising world, a common theme that I (worryingly) am seeing more and more frequently, is feedback like ‘oh yes, he/she could definitely do the job, but just aren’t quite right for us culturally’ which scares me.
Because when the above feedback is relayed, it usually means a competency based interview hasn’t happened, and the candidate has been screened based on their likeability factor instead, which is wrong. So wrong.
Generațiile care vin pe piața muncii se schimbă. Și procesele de recrutare se schimbă. Dar oare folosesc ele un set clar de criterii sau e vorba de un „Tinder Match”?
5. Pauză de la lucrurile serioase: să privim acest spot realizat de Ridley Scott și DDB Paris pentru Hennessy și să ne bucurăm privirea
Hennessy, The Seven Worlds from MPC on Vimeo.
6. The business of design, the design of business
Acesta e tag line-ul unei dintre cele mai competente și bine realizate, din punctul nostru de vedere, canale de youtube și școli: The FUTUR.
Freemiums & premiums care să vă ajute să învățați cum să vă conduceți businessul, pentru cei la început de drum, sau să regăsiți noi perspective.
Iată, spre exemplu, cum ne sfătuiesc Chris Do și Jose Caballer să răspundem feedbackului pe design:
Este un model interesant de business: Chris Do și asociații săi au dezvoltat întâi un studio de design – Blind – și mai apoi au început seria de content educațional pe Youtube, pe care (abia) ulterior au monetizat-o în conținut premium.
Merită să le explorați site-ul!
7. Ce înseamnă inovație pornită din media?
Pentru că citim cu drag aplicațiile viitorilor studenți la Modulul Strategie și Planificare Media ne-am amintit de câteva campanii smart pornite din media:
With a radical idea in mind – to compress the complicated, multi-step process of requesting a test drive into a single rich media ad, and then deliver a vehicle directly to the user’s location – the team began working with Google to shape the concept and gather the technical requirements to make it a reality.
Studiul de caz de la Cannes Lions:
8. Media Monks – printre cele mai inovative companii când vorbim de digital media & integrated production
I-am ascultat la REBELS & RULERS (revedeți aici) și sunt o reală sursă de inspirație. Vedeți, spre exemplu, acest banner rich media care demonstrează RTB-ul pentru produsul și app-ul Sonos.
Media Monks colaborează cu unele dintre cele mai mari branduri din lume, printre care și RedBull.
Case Study: livrearea unor creații diferite în bannere în funcție de user
Sperăm că am reușit să vă aducem inspirație valoroasă pe ecran iar dacă aveți sugestii nu ezitați! 🙂