De vorbă cu Laura Topuzu, șefă de promoție la Modulul Fundamente

Laura Topuzu, Jr. Brand Manager la Brown-Forman, a fost șefa de promoție a Modulului Fundamente care s-a încheiat în primăvară și ne-a povestit cum i s-a părut, ce a surprins-o și ce principii duce mai departe.

 

Care a fost motivația ta inițiala de a urma cursurile Modulului Fundamente de la Școala IAA?

Am auzit de Școala IAA și de Modulul Fundamente de la colegi, fapt care mi-a starnit interesul și am început să caut informații atât pe pagina oficială cât și în diverse alte surse și,drept urmare, mi-am spus: „de ce nu?”.

Deși aveam ceva cunoștințe de marketing acumulate în ultimii ani, îmi lipseau cu desăvarșire bazele acestuia, fapt pentru care am considerat ca acest curs ar fi perfect pentru a contura o imagine clară și mult mai detaliată asupra lucrurilor pe care deja le fac.

Cum a diferit realitatea de așteptările de dinainte?

Realitatea m-a surprins în mod plăcut din mai multe motive:  mi s-a părut extrem de interesant faptul că am cunoscut oameni atât de la agenție cât și de la client, oameni din industrii total diferite; am realizat că școala nu înseamnă să înveți mii și mii de pagini și poți înțelege totul din sala de curs; am învățat că munca în echipă este grea, dar este și frumoasă, mai ales când vezi produsul final, am înțeles că și profesorii sunt oameni la fel ca și noi și putem să vorbim deschis.

Ce anume te-a intrigat și ți-a plăcut cel mai mult la curs?

Faptul că am avut la fiecare curs parte practică, am lucrat constant în echipă și am putut să punem întrebări profesorilor în orice moment al cursului, m-au făcut pentru prima oară fericită că merg la școală. Cu totul și cu totul diferit față de facultate și față de școala de care îmi aduc aminte.

Pe lângă toate acestea, faptul că după fiecare curs aveam de completat formularul de feedback m-a făcut să urmăresc mai atent cursurile, observând cum propunerile noastre au fost luate în considerare de către profesori de la un curs la altul.

Cum ți-ai menținut motivația pe parcursul modulului, astfel încât să închei magna cum laude, cum s-ar spune?

Ieșind din starea de confort, am reușit să îmi las mintea să se joace și să exerseze tot felul de lucruri noi la care nu m-aș fi gândit până atunci.

Atât temele pentru proiectele în echipă cât și tema aleasă pentru proiectul individual, m-au fascinat de-a dreptul, lucru care m-a ajutat foarte mult să aplic toate informațiile pe care le-am acumulat de-a lungul cursurilor. Totodată, am cunoscut o mulțime de oameni frumoși, total diferiți, din domenii diferite, cu care am avut un schimb minunat de experiențe.

Cum îți propui să duci mai departe, la job, cunoștințele acumulate la Școală?

Încă după primul curs am început să fac legături cu jobul, fapt care m-a făcut să analizez mai în detaliu toate proiectele în care sunt implicată zi de zi.

  • Am învățat cum să fiu în tabăra agenției, lucru pe care nu îl înțelegeam din perspectiva de client, dar acum îl am în vedere de fiecare dată când am un proiect nou cu agenția.
  • Am înțeles cât de greu este să faci o campanie care sa transmită emoție și să atingă exact targetul pe care ni-l dorim.
  • Am învățat cum se structurează un speech/ o prezentare/ un mail – lucruri care, cu atenție și muncă, devin extrem de simple.

Sunt sigură că, odată cu trecerea timpului, voi avea nenumărate „AHA moments” în care o să realizez cât de ușor se poate aplica informația învățată în job-ul de zi cu zi.

Care ar fi sfaturile tău pentru viitorii cursanți?

Deși pare greu, pentru a acumula toate informațiile pe care le generează acest curs, este nevoie să ieși din starea de confort și să faci în așa fel încât să ajungi la cursuri, să fii atent atât la profesor cât și la întrebările pe care le pun ceilalți colegi, să pui întrebări chiar dacă poate par a fi irelevante, dar mai ales să încerci să nu faci proiectele cu 1-2 zile înainte de deadline. 😊 

Pentru tema individuală mai ales, dacă îți alegi un brand frumos, de suflet, care te pasionează, vei munci cu drag la căutarea informațiilor și la punerea acestora într-o prezentare finală.

În ceea ce privește temele de echipă, știu că pare imposibil, dar ar fi bine să vă vedeți din timp pentru a stabili următorii pași. Nimeni nu o face, nici noi nu am făcut-o, însă la final ne-am dat seama că ar fi fost atât de simplu dacă ne apucam din timp…

Nu uitați să vorbiți cu profesorii pentru orice nelămuriri aveți, sunt foarte deschiși și de treabă și vă vor ajuta enorm.

În cele din urmă, pentru că Școala e foarte mult și despre sharing de knowhow, ne poți propune 3 surse de unde îți iei tu doza de inspirație (pot fi publicații din industrie dar nu numai – din artă, istorie, antropologie, tehnologie, șamd)? Cu alte cuvinte – câteva exemple de site-uri, podcasturi sau newslettere care te inspiră pe tine, în orice fel.

În mare parte sunt atentă la oamenii din jurul meu, oamenii noi pe care îi intalnesc la job și nu numai, de la fiecare în parte încerc să învăț câte ceva. În plus, de fiecare dată când nu știu să fac un lucru (fie că e vorba de aplicații, PC, job, device-uri noi), pur și simplu citesc și mă documentez până când reușesc să duc la capăt ce mi-am propus.

Ca și surse de inspirație online:

 

Mulțumim, Laura! Mult succes în continuare!

Articole similare