Logo nouRO IAA school

Andrei Dumitrescu: „Școala IAA a reprezentat o ușă deschisă în media”

Andrei Dumitrescu este unul dintre absolvenții primei ediții a Modulului Media și participant în programul MentorIAA, unde a avut-o mentor pe Lucia Antal. Văzându-l pasionat și curios, Lucia i-a recomandat să se înscrie la cursul de media, iar între timp Andrei a obținut și un job de media planner la ProTV.

Așa că l-am întrebat cum i s-a părut modulul, cum vede o carieră în media în urma acestuia și ce recomandări are pentru studenții ediției a doua.

Salutare! Cum a fost pentru tine experiența Școlii IAA?

Experiența Școlii IAA a reprezentat pentru mine o ușă deschisă în industria media. Nefiind foarte familiar cu acest domeniu, cursurile pe care le-am urmat, mi-au oferit o bază și o imagine de ansamblu a tuturor activităților pe care un om de media le desfășoară. Pe lângă informațiile pe care le-am acumulat, am avut în permanență, pe durata cursurilor, șansa de a învața de la oameni pasionați diverse strategii specifice acestui domeniu. Cu fiecare zi petrecută la curs, am dobândit încrederea că profesorii Școlii IAA mă pot susține într-o viitoare carieră în media.

Ce anume ți-a plăcut cel mai mult la acest modul? 

Mi-a plăcut faptul că am avut ocazia să învaț de la persoane care activează în domeniul media, oameni cu experiență ce pot oferi informații valoroase, susținute de exemple reale, întâlnite de aceștia, pe parcursul carierei. De asemenea, prezența în rândul cursanților a unor oameni care lucrează  în diverse agenții de publicitate sau media, ori în stații TV a reprezentat un avantaj pentru mine, deoarece în exercițiile de echipă, am avut de învățat din acțiunile și deciziile pe care aceștia le luau.

E ceva ce te-a surprins?

M-a surprins interesul ridicat al profesorilor în transmiterea mesajului către cursanți. Prezentările lor au fost atractive și au reușit să capteze atenția tuturor, fiecare curs având numeroase momente interactive, acestea fiind încheiate printr-un formular de feedback. Toate aceste elemente au oglindit atenția pe care Școala IAA a acordat-o Modului de Media.

Tu ești masterand, cum ai aflat și cine te-a îndrumat spre Modulul de Media? 

Fiind masterand al programului de Marketing Online, din cadrul ASE, m-am înscris, la îndrumarea prodecanului Facultății de Marketing, în programul MentorIAA. Ulterior, am luat legatura cu Lucia Antal, directorul departamentului de marketing din cadrul ProTV și ea mi-a recomandat participarea la Modulul de Media.

Știai dinainte de a veni la Școală că ți-ar plăcea o carieră în Media?

Înainte să aflu de Modulul de Media nu bănuiam că o să încep o cariera în Media. Școala IAA, prin acest modul, oferă posibilitatea studenților să cunoască acest domeniu de la profesioniști.

Acum lucrezi la ProTV. Ne poți povesti puțin despre jobul tău actual?

În prezent lucrez la ProTV pe departamentul de cercetare și dezvoltare ca media planner. Este un început de care sunt foarte recunoscător. Lucrez alături de oameni cu experiență și învăț în fiecare zi lucruri noi despre ce înseamnă cu adevărat televiziunea.

Cum vezi tu, în acest moment, o carieră în media?

Fiind la inceput, doresc să învăț cat mai mult, să exersez și să interactionez cu persoane ce activează în această industrie. Consider că o carieră în media îți oferă posibilitatea de a fi creativ, de a avea ocazia ca ideile tale să prindă contur și să ajungă în lumina reflectoarelor. Personal tind ca pe viitor să aduc soluții inovatoare și ambițioase care să ofere suport echipei cu care lucrez în prezent.

Ai recomanda Modulul de Media și altor colegi? Și dacă da, ce sfaturi ai avea pentru ei?

Da, aș recomanda Modulul de Media prietenilor și studenților din Facultatea de Marketing, deoarece poate reprezenta o continuare a pregătirii unei cariere în domeniu. Trebuie să îți faci timp pentru a ajunge la cursuri, iar rezultatele nu vor întarzia să apară.

Pune întrebări, ori de câte ori ai o nelămurire, profesorii sunt foarte deschiși și dornici să-ți ofere răspunsuri din experiența lor.

Pregătirea proiectelor necesită timp, de aceea recomand să începeți din timp.

Participă la cursuri din dorința de a învăța, pierderea vine doar atunci când te oprești din a mai încerca lucruri noi.

Pentru că Școala e despre #NeverStopLearning, care sunt resursele tale de inspirație preferate? 

Petrec timp în mediul online și pe rețelele de socializare, accesând regulat conținut din :

Mulțumim, Andrei și mult succes în media planning!

 

 

Articole similare